Няма пречка да се процедират ПУП-ове в процеса на утвърждаване на

...
Няма пречка да се процедират ПУП-ове в процеса на утвърждаване на
Коментари Харесай

Напрежението в Пловдив е туширано, министър се разбра с бизнеса, няма да има оставки

Няма спънка да се действат ПУП-ове в процеса на утвърждаване на Общия организационен проект, сподели в Пловдив министърът на районното развиване, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Днес съм пристигнал, с цел да разговарям с регионалния шеф и представителите на бизнеса, наранени от проблема с ПУП-овете, с цел да стане ясно, че при всички случаи способният орган е Общинският съвет, който преценя дали има проблем дзаради екологичната оценка. Министърът няма такива пълномощия ", разясни Караджов.  Той още един път акцентира,че няма спънка да се процедурат ПУП-ове, в случай че Общинският съвет реши това. 

" Оставката на един министър не е полезност. Това е пост, на който приписвам значение само като отговорност. Ще я нося до момента в който считам, че правя правилните неща. И до момента в който хората оценяват, че върша нещо потребно. Когато преценяват другото, има способи да ми я изискат ", разяснява още министър Караджов желаната му оставка от някои от протестиращите тези дни. Той сега не обмисля оставка. 

" Ние не сме имали искания към министър Караджов ", споделиха представителите на бизнеса в Пловдив. " Тепърва ще правим срещи с него за доста планове – Околовръстното и летището на Пловдив, ще мислим градивно, ще работим градивно ", прибавиха те. 

Превозвачи от Пловдив пък споделиха, че някои от техните среди са се пробвали да политизират митинга. Те ще упорстват само за оставката на министър Събев, който не чува техните претенции и не подхваща нищо.  

Областният шеф на Пловдив пък пое ангажимент към обществеността запитванията, с отговорът на министъра, да станат обществени. 

След срещата заяви на протестиращите, че недоразумението е изгладено и че митингът завършва. Оставки на този стадий няма да бъдат желани.

Гледайте повече във видеото! 

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР